DD_logo_medium

3 tips om nooit je Premiebeschikking Werkhervattingskas klakkeloos te betalen

 thijs-mail

door Thijs Oosterhuis

Als het goed is heb je 'm al weer binnen: de blauwe envelop van de Belastingdienst, met de Premiebeschikking Werkhervattingskas 2016. Zo’n blauwe envelop suggereert meestal dat je maar één keus hebt: gewoon betalen..

Maar in het geval van de Premiebeschikking adviseer ik je om scherp te zijn. Deze is gebaseerd op berekeningen van het UWV. En die zitten er op zijn zachtst gezegd nogal eens naast, waardoor je heel vaak teveel betaalt.

Daarom geef ik je een drietal tips, waarmee je veel geld kunt besparen op je Premiebeschikking Werkhervattingskas 2016:

  1. Vaak worden de verkeerde uitkeringslasten aan je toegerekend. Check deze daarom goed. Dit kun je doen door de gevalslijsten op te vragen bij het UWV.
  2. In jouw premies zitten ook uitkeringslasten van bedrijven die failliet zijn gegaan of zijn gestopt. Kijk maar eens naar de toegerekende lasten en de daadwerkelijke premie’s. Als je privatiseert betaal je alleen voor je eigen uitkeringslasten. En dat scheelt zo een kapitaal!
  3. Mocht je overwegen om te privatiseren, dan is dit (afgezien van bovenstaand argument) een heel interessant moment: in 2017 laat je dan de WGA Flex premie achter bij het UWV. Nice.

Als de blauwe envelop eenmaal bij jou is gevallen heb ik iets voor je. Iets waar je direct je voordeel mee kunt doen, zonder dat het je moeite kost. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

© 2018 DossierDoctors